Móda

8 módních skvostů, které nikdy nezestárnou

8 módních skvostů, které nikdy nezestárnou

Světové módní trendy se mění jako na běžícím páse. S každým novým období přichází nová barva, styl nebo vzhled. I když jste si minulé léto koupili oblečení, které bylo trendy, letošní rok už to není „in.“ Je to nezastavitelné. Některé aspekty módy budou ale stále aktuální a doslova nikdy s nimi nešlápnete vedle.

  1. Denim

Je všestranný, pevný, odolný, snadno se s ním pracuje, je stylový, hřeje…seznam je nekonečný! Není riflovina ta nejúžasnější látka? Kousek z ní vlastníme snad všichni. Ať už to jsou kalhoty, bundy, šortky, šaty, sukně. V denimu se vyrábí snad všechno. A to se dlouho nezmění.

  1. Rozkvetlé látky

Květinové vzory na oblečení pochází originálně z japonských kimon. Jsou velmi ženské a na oblečení se tisknou v různém provedení, od jemných, až abstraktních lístků po plně rozkvetlé, aby se přizpůsobily každé z nás.

Chcete mixovat různé typy vzorů? Jen se ujistěte, že mají vybrané kousky alespoň jednu stejnou barvu.

  1. Zvířecí vzory

Pochází z 18. století, kdy Evropané začali kolonizovat Afriku a přivezly k nám leopardí, tygří a zebří kůži. Jejich vzory se pak začaly využívat ve velkém. 

Jejich potisky jsou většinou neutrální – hnědé, černé a bílé, či béžové (i když můžete najít i mnohem bláznivější barvy). A důležité je, že je můžete nosit v jakémkoli ročním období. Také vašemu šatníku dodají šmrnc.

Bojíte-li se tohoto vzoru ve velkých dávkách? Stačí šála nebo náramek.

  1. Proužky nemusí být jen nudné

Jsou velmi všestranné, svěží, stále v kurzu a lze je nosit všude možně. Záleží jen na náladě, současných trendech a příležitosti. Jedná se o proužky. A rozhodně se u nich nemusíte omezovat jen na černé a bílé.

Avšak je pár pravidel, kterými bychom se měli při výběru proužků řídit. Jako, že vertikální jsou vhodné pro drobné typy postav, jelikož mají schopnost postavu opticky prodloužit a dát vám tak pár centimetrů k dobru. Jste-li vysoké, budete chtít určitě zvýraznit své křivky. Proto přidejte vodorovné pruhy. Všeobecně, tenké proužky zeštíhlují a tlustší naopak postavu rozšiřují.

  1. V mužském stylu

Kde se vzal? Coco Chanel ve 20. letech 18. století zpopularizoval kalhoty pro ženy, od té doby to nikomu nepřijde zvláštní. Oblečení v mužském stylu lichotí každé postavě a hodí se do kanceláře i venkovní nošení.

Jak ho nosit? Zvolte kousky, které vám sednou, rozhodně ne větší, a postavte je do kontrastu s něčím velmi ženským. Odvážným šperkem či vysokými podpatky. 

  1. Další velmi ženská záležitost

Proč ženy tak milují krajku? Není divu. Vypadá romanticky, působí ultra žensky a taky je to klasika. Není důvod nechávat ji jen v ložnici.

Velkým trendem je nyní barevná krajka. Výrazná červená, modrá nebo růžová. Takové šaty nebo top dejte dohromady s neutrálními doplňky. Obzvlášť skvěle však vypadá s něčím koženým.

  1. Kůže na kůži

Kůže je důvodem, proč miluju podzim a zimu. Kožená bunda je doslova nutností v každém šatníku. Hřeje a je neskutečně stylová. Každému outfitu dodá potřebný výraz, i jen v malém množství. Určitě si ji pořiďte.

  1. Černá

Co si budeme povídat. Černá je největší klasika ze všech klasik. Opravdu. Pokud nevíte, co na sebe po ránu hodit, zvolte černou. S tou se nikdy nemůžete splést.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *