Móda

Rafinované šaty pro každou postavu

Letní počasí přeje šatům, ale spousta žen se nechce do šatů oblékat, protože nechtějí ukazovat trochu baculatější postavu. Ovšem existují i takové šaty, díky kterým schováte některé nedostatky, protože do šatů se hubnout nemusí, stačí zvolit ty správné. 

Pásek na správném místě 

Spousta šatů mají nějaké ozdoby. Jednou z velmi častých ozdob je pásek, ovšem musíte zvolit pásek na správném místě. V případě, že máte postavu modelky, je jedno, v kterých místech pásek bude, ale pokud byste potřebovali skrýt trošku vystupující bříško, pak byste měli zvolit pásek pod prsy. Jednak tím zdůrazníte váš hrudník, takže veškerá pozornost půjde zde, ale hlavně se bříško trochu schová pod volnou část šatů. 

Široký pás

Kromě klasických pásků, může být na šatech i jiné zdobení. Často se objevují šaty s širokým pásem a právě tyto šaty jsou vhodné pro baculatější ženy, které potřebují schovat bříško či jiné nedostatky postavy. Široký pás je schopný schovat velkou část bříška a někdy i úplně celé, což je ideální. V případě, že nemůžete sehnat šaty s tímto prvkem, stačí  si koupit široký pásek, který bývá běžně k prodeji a to i s různými ozdobami. Díky tomu můžete i z jednoduchých šatů udělat něco netradičního a moderního. 

Když pruhy, tak svislé 

Dalším tipem, jak schovat nedostatky postavy pod šaty, jsou šaty pruhované, každopádně to musí být pruhy svislé, protože ty opticky zeštíhlují. Kdysi se říkalo, že zeštíhluje černé barva, ovšem ten vjem není tolik viditelný a navíc do této barvy pořádně pálí sluníčko, mnohem lepší je zvolit právě svislé pruhy anebo poslední dobou moderní černé lemování. Jedná se o černé kraje na šatech, což je také velice efektivní a rafinovaný prvek, který dokáže schovat jisté nedostatky postavy. V případě, že nemáte doma v šatníku žádné šaty s černým lemováním, můžete si klidně vzít i barevné a to černé lemování nahradit například černou vestičkou. Je dobré mít vestu, která je dlouhá a bez zapínání, spíše takový pléd, který si přes sebe hodíte, abyste schovali, to co nechcete, aby ostatní viděli. 

Ozdoby na bocích 

Pěkným a velmi efektivní detailem jsou výrazné ozdoby na bocích. Jedná se zejména o světlé šaty, které ve většině případů mají krajkovou ozdobu na okrajích. Samozřejmě, že to nemusí být vždy jen krajková ozdoba, mohou to být i jiné vzory. Někdy se tato ozdoba objevuje na obou bocích, někdy pouze na jedné straně. Ať už zvolíte kterékoliv, schováte nedostatky postavy pod šaty a ještě budete moderní. Pravdou je, že často jsou tyto šaty společenské, ale i baculaté ženy potřebují společenské šaty, například jako vhodný oděv do práce. 

Žádná žena se nemusí bát obléct si šaty, naopak i pro baculaté ženy existují moderní kousky, které dokážou schovat jisté nedostatky vaši postavy. Šaty sluší každé ženě a každé postavě, jen musíte mít ty správné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *