Zábava

Knížka a film, který vás přinutí k zamyšlení? Tady jsou

Uchylujeme se po práci i škole domů, abychom si v teple udělali horký čaj, kávu či něco jiné hřejivé, zabalili se do deky a mohli se v klidu podívat na zajímavý film, nebo přečíst knížku, jež nás chytne za srdce či se vryje do mysli. Možná hledáte něco inspirativního, možná chcete zkusit něco nového a od románů a lehkých příběhů se podívat nebo přečíst si něco, co vás nenechá bez uvědomování si zvratů, změn a vývoje našich životů. Nebojte se, nejde o těžkou literaturu ani film. Jde o to, abyste se bavili, a přitom jste byli zaujati a vtaženi do děje.

Přizvat k filmu můžete i partnera, podívaná je pro všechny

Filmem, který se vám bude líbit je film 127 hodin. Je zfilmován podle skutečné události mladého muže, jenž se vydal do svých milovaných skal, kde chtěl nabrat sílu, relaxovat lezením. Avšak nikomu neřekl, kde jde a přihodilo se mu něco nečekané. Ve skalách zůstal mnohem déle, než původně zamýšlel. V průběhu filmu je nucen učinit mnohá velká a důležitá rozhodnutí, má čas nebo lépe řečeno je chtě nechtě hozen do situace, kdy rekapituluje svůj život. Jde o drama, které nás přiměje k zamyšlení se nad životem, nad tím, jak nečekané události můžeme zažít, jak důležité je mít silnou vůli a co vše jsme schopni udělat, dostaneme-li se do ohrožení našich životů.

Skvělou zprávou je, že celý příběh dopadne dobře, i když mladíkův životu zůstane tímto zážitkem poznamenán fyzicky a ovlivní i jeho další pohled na život jako takový.

Film je na internetu volně ke stažení, nemusíte chodit do půjčoven ani jej pracně shánět někde jinde.

Kniha, po jejímž přečtení se nám bude žít lépe

S podzimem se mnoho z nás, a to nejen žen, ale i mužů, při delších večerech zabývá tím, jak je spokojeno se svým životem a jak si jej zpříjemnit, být spokojenější. Kniha od Dona Miguele Ruize s názvem Čtyři dohody je návodem k tomu, abychom žili podle čtyřech dohod a došli na cestu k osobní svobodě. Kniha si získala celosvětovou oblibu, najdete na Youtube i videa, na nichž působí český herec Jaroslav Dušek a skvěle Čtyři dohody reprodukoval do humorné a výstižné podoby. 

Pustíte-li se do čtení, kniha vám zabere přibližně dva, tři dny. Je velmi čtivá a doporučujeme si ji po prvním přečtení s klidem a bez takového zápalu přečíst ještě jednou a vnímat ji více. V knihkupectvích najdete i související knihu, jde o takový „Pracovní sešit“, podle něhož můžete začít život podle čtyřech dohod snadněji převádět do praxe.

Udělejte si pohodový večer třeba hned dnes, společně s lampou rozsviťte pro hezkou atmosféru i svíčky a vychutnejte si výše uvedený výtečný film, nebo se začtete do knihy Čtyři dohody. Nebudete litovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *