Zábava

Balíme na vícedenní festivaly hudby

Je léto a k létu bezpochyby patří krásné slunečné počasí a spousta zábavy, kterou nejčastěji představují letní několikadenní festivaly hudby. Samozřejmě, že je to dobrý způsob, jak se v létě pobavit, ovšem pokud zde jedete poprvé, musíte se na to pořádně připravit. Máte sbaleno vše, co by se vám mohlo hodit? 

Problémy s hygienou 

Největší problémy vícedenních festivalů hudby je hygiena, protože tyto festivaly navštěvuje velké množství lidí a všichni potřebují toalety a sprchy. Samozřejmě, že pořadatelé se budou snažit zajistit dostatek toalet, většinou se jedná o klasické budky, kde je často nelibý zápach a nedostatek toaletního papírů. Většinou se snaží postarat o to, aby se záchody často vyvážely a čistily, ale v takovém množství lidí se neustálá čistota udržuje poměrně těžce. Stejně tak bývá častým problémem čištění zubů, protože umyvadla často nepokryjí všechny návštěvníky, a proto je nejlepší mít sebou zásobu čisté vody a také vlhčené ubrousky, abyste si popřípadě mohli hygienické potřeby aspoň provizorně zajistit sami u stanu. 

Pro někoho hlasitá hudba

V případě, že nechodíte na koncerty příliš často a na festival jedete poprvé anebo víte, že máte problém, když je hudba příliš hlasitá, tak byste si měli sebou zabalit i špunty do uší. Nebojte se, určitě nebudete samotní. Na některých vícedenních festivalech hudby pořadatelé rozdávají špunty do uší, ale není to úplně na všech, a proto je lepší si je vzít sebou, protože té hudbě jen tak neutečete, pokud se rozhodnete být zde po celou dobu, často totiž slyšíte hudbu ještě daleko okolo, takže i ve stanu, proto si někteří berou špunty do uší aspoň na spaní, aby usnuli i v takovém hluku. 

Deníček se hodí 

Další věc, která vám na festivalu přijde vhod je nějaký deníček na podpisy, teda v případě, že máte zájem si podpisy od kapely vzít, jistě je to pěkná památka, která může být časem i hodnotná. Pravdou je, že některá kapely si nosí vlastní fotografie, na které se vám rádi podepíšou, nebo si můžete donést například CD nebo vlastní plakát a podobně, ale takovým dobrým tipem je právě nějaký deníček, kde budete mít všechny pohromadě a je to mnohem skladnější. 

Teplé oblečení navečer

  Mnozí lidé často podcení i oblečení, protože si myslí, že když je léto, tak je čeká sluníčko a teplé počasí. Ovšem může se stát, že vás na vícedenním festivalu hudby postihne i déšť a rozhodně není na festivalech tolik místa, aby se mohli všichni návštěvníci schovat, proto je dobré mít sbalenou pláštěnku a také nějaký igelit, na který si po dešti můžete sednout, abyste nebyli mokří. Kromě toho bývá v noci ještě zima, a i když jste schovaní ve stanu a ve spacím pytli, přesto vám může být zima, proto je dobré mít sebou teplé oblečení a pokud to jde i deku, protože často ani alkohol nepomáhá pořádně zahřívat a není nic příjemného přijet ze zábavy s nachlazením. 

Vícedenní festivaly hudby jsou pořádná zábava, ale musíte mít všechno sbaleno, aby vám i malý detail nezkazil dobrou zábavu i náladu. Máte všechno sbaleno, abyste se mohli bavit?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *