Móda

Proč nosit klobouky

Konečně léto! Možná už máte v zásobě nový model plavek a připravenou tašku k vodě, ale při letní sezóně to bez klobouku nejde. Letní outfit je bez něj jako zima bez sněhu. 

Co je na letních kloboucích super? Nejen, že tvoří stylový dekorativní doplněk, ale také stíní, chrání nám vlasy a poskytuje důležitou ochranu proti škodlivého UV záření, které do nás během léta pere mnohem víc než v jinou roční dobu. Takže, může někdo říct, že se v léte bez klobouku obejdeme? Myslím, že ne.

Sluší každému

Říkejte si, co chcete, ale klobouk sluší každému. Pokud tomu nevěříte, stačí se zeptat každého stylisty. Odpoví vám stejně. Musíte znát jen jeden trik: Jak si vybrat ten správný. Ušitý pro vás a váš styl. Na výběr jich je spousta, a nakombinovat je můžete, s čím se vám zlíbí.

Můžete zvolit klasický slaměný klobouk. Často bývá ozdoben stuhou, kterou můžete variovat a vytvořit si tak svůj unikátní.

Mezi nejoblíbenější klobouky však patří rozhodně panama, fedora, trilby nebo extravagantnější, floppy klobouk.

Klasika

Někdy bývá označovaný jako lepší „slaměný“ (přičemž ten pravý se vyrábí z vláken listů panamské palmy). Ano, správně, jedná se o panama klobouk. Ten vypadá úžasně s bílou košilí a riflovými šortkami a stylově s volnými šaty. Ale i když k němu oblečete kalhoty, bude vypadat skvěle.

Hvězda mezi klobouky

Fedora je měkký klobouk s mírně širokými, zaoblenými kraji a nahoře promáčknutý (je označovaný i za gangsterský), patří na první příčku nejčastěji nošených klobouků. Většinou je vyroben z plsti a jeho využití je široké, nejenom v létě. Jeho alternativou je klobouk trilby, který se vyznačuje menším prohloubením. 

Perfektně se hodí k běžnému nošení, ale i na svátečnější příležitosti. V létě jej zkuste k bílým šatům a džínové bundě nebo k šortkám, sportovnímu tričku a botám na klínku. 

Chcete vypadat seriózně? Halenka, sukně s vysokým pasem a boty na podpatku nejsou k tomuto klobouku problém.

Přizpůsobte ho svému stylu. Nemůžete šlápnout vedle.

Široký a rozevlátý

Dalším oblíbeným kloboukem, který doslova křičí „léto!“ je tzv. floppy. Tento typ klobouku je sice odvážnější, ale neskutečně trendy.

Vyznačuje se výraznou šířkou, která poskytuje výbornou ochranu před sluníčkem. Existuje ho nespočet variant i barev. Je jen na vás, jaký zvolíte.

Hodí se na celodenní pobyt u pláže nebo bazénu a jeho design prostě vybízí vzít si k němu roztomilé šaty nebo rovnou plavky. Nesměle do toho.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *