Nezařazené

Voňavá domácnost

Vánoce jsou za rohem, každý už má doma vánoční výzdobu. Kromě výzdoby je také důležitá atmosféra a to, abychom se cítili příjemně a klidně. Toho můžeme dosáhnout několika způsoby, ale velmi jednoduchý způsob, jak navodit harmonickou vlnu do domácnosti je vůně. Jedná se o primitivní, ale velice účinný efekt, který dokáže potěšit každého. 

Vonné svíčky 

Jednou z možností, jak si můžete vytvořit voňavou domácnost, jsou svíčky. Existuje neuvěřitelné množství svíček, které mají různé barvy a hlavně různé vůně, určitě nebude problém, aby si každý vybral takovou, která by mu vyhovovala. Pravdou je, že svíčka je velice pomíjivá, zapálíte ji jednou a pokud jí necháte dohořet, tak už si danou vůni nemůžete dále vychutnávat. Kromě toho je to dost nebezpečné, pokud máte doma malé děti anebo zvířátka, proto je dobré dbát na to, aby to bylo na takovém místě, kde se k tomu ani mazlíček ani dítě nemohou dostat a zároveň tak zabezpečená, aby od ní nemohlo nic chytnout, protože mít doma požár před Vánocemi není nic příjemného.

Co takhle aromalampu? 

Snad každý ví, jak aromalampa vypadá, určitě ji mnozí lidé mají doma, jen jí nevyužívají, což je škoda a teď před Vánoci a během vánočních svátků je ideální doba na to, abyste aromalampy vytáhli a použili. Aromalampa může mít mnoho podob, ať už se jedná o barvy, ale také o vzory. Můžete mít jednoduchou, kdy na hoře je miska na vonný olejíček a dole prostor pro svíčku, ale také i různé tvary jako napodobeninu vánočního stromku, domečku a podobně. Pak už zleží jen na vás, jakou vůni olejíčku zvolíte. 

Nejen vůně, ale i čistý vzduch 

Takové moderní a speciální aromalampy jsou katalytické lampy. Tato lampa je výjimečná tím, že díky ní budete mít nejen voňavou domácnost, ale také příjemně čistý vzduch, díky speciálním olejíčkům, které dokážou navázat jisté druhy bakterií. Velkou výhodou této lampy je, že šetří vonný olejíček, takže můžete mít mnohem déle provoněnou domácnost, než s klasickou aromalampou a také to, že katalytické lampy mají velice zajímavý vzhled, takže budou netradičním doplněk ve vaší domácnosti. Jen musíte myslet na to, že tato lampa funguje na základě chemické reakce, a proto je nutné, abyste lampu zapálili, ale po třech minutách hned sfoukli. Je to proto, aby se lampa dostala do pracovního režimu, pokud byste chtěli lampu vypnout, museli byste použít kovový uzávěr. 

Vůně na elektřinu 

Pokud se bojíte doma rozdělávat oheň, ať už kvůli dětem, mazlíčkům či nebezpečí požárů, tak si můžete vytvořit vůni jinak. Jedná se o různé lampy, do kterých nalijete směs vody a vonného olejíčku a pak je zapnete do elektřiny. Z lampy se po domácnosti táhne pára, která krásně voní. Je to velice bezpečný způsob, díky kterému může být vaše domácnost voňavá

Provonět si domácnost je příjemné, zkuste si čas od času pustit nějakou vůni do domu a uvidíte, jak to hned navodí příjemnou atmosféru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *