Elektronika

Uklízíme přes mobil

Díky dnešním moderním technologiím si můžeme spoustu věcí usnadnit. Velkým pomocníkem při úklidu domácnosti jsou různé robotické přístroje, které udělají některé domácí práce za nás, což j obdivuhodné. Vzhledem k tomu, že jde technologie stále dopředu, tak i ovládání těchto robotů je čím dál tím pohodlnější, teď už můžete svým robotům zadávat úkoly pomocí mobilní aplikace. 

Pohodlné ovládání 

Mnoho lidí má doma robotické přístroje, které nám pomáhají uklízet. Většina z těchto přístrojů má také dálkové ovládání, díky kterému můžete přístroj pohodlně ovládat. Ovšem teď už ovládání pokročilo a některé robotické přístroje mohou být ovládány i pomocí mobilní aplikace. Bohužel takto nefungují všechny přístroje, ale zejména nové typy některých přístrojů, což je samozřejmě škoda, protože lidé, co si koupili podobný přístroj třeba před dvěma lety, si nemohou dopřát tento luxus a dokud přístroj funguje, je škoda měnit ho za novější typ, jen proto, abyste jej mohli ovládat mobilem. Samozřejmě, že můžete, to záleží jen na vás a na vašich financích. 

Jednoduchý princip, díky kterému uklízím odkudkoliv

Uklízet přes mobil můžete velice jednoduše díky mobilní aplikaci, která je volně ke stažení na jakýkoliv typ mobilního telefonu. Aplikace je vytvořena jednoduše, tak aby ji dokázal ovládat úplně každý. Ten zásadní krok spočívá v tom, že si spárujete váš robotický přístroj s vaším telefonem, tento krok je nutné udělat doma, protože vyžaduje, aby robot i vaše zařízení byli připojení na stejnou wi-fi. Jakmile budete mít tento krok hotový, budete moci robota ovládat odkudkoliv, například z práce, z chaty je to úplně jedno, což je na této aplikaci to nejkouzelnější. 

Robot patří do rodiny

Aplikace, díky které budete moci uklízet přes mobil, nabízí spoustu možností. Jednou z nich je například pojmenování vašeho robota. Mnoha lidem se možná bude zdát nemístné dávat nějakému robotickému přístroji nějaká jména, ovšem tato funkce je myšlena velmi prakticky. Nemusíte totiž robota pojmenovávat jménem například Honza, aby to nebylo příliš familiérní, ale můžete si zde napsat například vysavač, abyste věděli, o jakého pomocníka jde, protože vlastního pojmenování se vám na mobilu ukáže pouze značka vašeho přístroje. Pravdou je, že z následujících funkcí snadno poznáte, o jaký přístroj jde, ale je to jen usnadnění. 

Co všechno na mobilu můžu 

Aplikace, která vám umožní uklízet přes mobil, má mnoho funkcí. Samozřejmě, že mezi ty základní patří nastavení programu. Například když máte přístroj, který umí vysávat, tak si vyberete, jak má vysávat, zda chcete vysát celý dům anebo jen nějakou místnost či celý dům, ale jen kolem krajů a v rozích, možností je mnoho. Dále si zde můžete nastavit den a hodinu, kdy má robot se svou prací začít. Samozřejmě, že zde lze navolit více dnů. Mimo jiné můžete na této aplikaci sledovat mapu úklidu při činnosti, takže přesně víte, kterou místnost robot zrovna uklízí, což je mnohdy také výhodou. 

Mít doma robota na pomoc s úklidem je velký výhoda, a když ještě k tomu přidáte ovládání pomocí mobilní aplikace, pak je to luxus.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *